• Здравей Гост
Март 17, 2018, 08:16:31 pm

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Паранормално / Re: Магиите
« Последна публикация от skeptic88 - Декември 28, 2016, 02:09:30 pm »
 А защо според вас от дълбока древност хората се занимават с магия. Питам понеже просто ми е интересно. Защо са измислени толкова много символи, които се ползват при ритуалите. В повечето случай си казвам че това са глупости но понякога се чудя дали наистина може да има такова животно като магията. Никога не ми се е отдавала възможност за някакво реално доказателство. Пиша тук, защото на други места голяма част от хората приемат всичко за чиста монета.
2
Атеизъм / Re: Наивно ли е да си атеист?
« Последна публикация от defender - Декември 20, 2016, 08:02:03 am »
"За модерният човек, днес той е дотолкова затънал в греха и порока, че най-смущаващата мисъл за него е, че може би има Бог. Модерният човек се страхува от Бога.
Съвременният дух е роден от чувството, че можем да се скрием... В малката ни субективна, човешка и подла душичка се явява лъжливото усещане, че може да се скрие. Обратно, ако не е възможно да се скрием, тогава невъзможно е да укрием каквато и да е тайна. Всевиждащото око и всечуващото ухо забраняват да се скрием, но модерната душа е родена не от откритостта, а от скритостта. Скритостта дава възможност за маската, за театралността, за преструвката, за играта, за подлостта. Съвременната душа разчита на скритостта, на подлостта, на лицемерието."

3
Атеизъм / Re: Наивно ли е да си атеист?
« Последна публикация от drfrancky - Ноември 23, 2016, 01:38:58 am »
Защо , защо?Защо ви няма?За последно бях при ваз на 30.11.2014. Каква надежда напразна!Защо Му се предадохте?
Какво ?
4
Атеизъм / Re: Наивно ли е да си атеист?
« Последна публикация от HAHO - Ноември 01, 2016, 03:56:47 pm »
Защо , защо?Защо ви няма?За последно бях при ваз на 30.11.2014. Каква надежда напразна!Защо Му се предадохте?
5
Атеизъм / Re: Заблудата Атеизъм
« Последна публикация от Ansari - Октомври 29, 2016, 01:43:25 am »


Книгата вече е свободна за четене тук.  http://saviorofmankind.com/Atheism_Delusion/
6
Атеизъм / Re: Наивно ли е да си атеист?
« Последна публикация от defender - Май 10, 2016, 04:50:32 pm »
@defender От къде е този цитат?

От фейсбук, един човек го беше казал.
7
Атеизъм / Re: Наивно ли е да си атеист?
« Последна публикация от One_of_Two - Май 05, 2016, 05:58:26 pm »
@defender От къде е този цитат?
8
Атеизъм / Re: Наивно ли е да си атеист?
« Последна публикация от defender - Май 04, 2016, 04:08:09 am »
Цитат:
"За да си имат и атеистите своето Битие, едно прозрение което ме осени направо от НИКЪДЕ:
В началото бе Нищото и Нищото беше Никъде и Безпричината беше в Него. Те заедно не съществуваха. В едно хубаво нито мрачно, нито светло безвремие, Безпричината стана причина за всичко, а Нищото стана всичко това. За по-малко от миг пространството се простираше навсякъде огъвайки се под натиска на материята, а светлината пълзеше по него. От Нищото се роди всичко това и необятните закони вече изтъкаваха материята и пространството в тяхното време. Между временно Нищото отдавна не помнеше себе си, но неговият брат Никъде стана център на Вселената. И това беше мигът на сътворението, в който всичко стана."9
Атеизъм / Re: Наивно ли е да си атеист?
« Последна публикация от evilpenguin - Март 31, 2016, 04:50:11 pm »
В момента в който докажеш нещо то се превръща в знание, във факт.
(...)
Цитат
Няма как да обичам някакъв китаец от другата страна на Земята,
Не си ми разбрал въпроса. Говоря за човек, когото обичаш. Имаш ли нужда да доказваш на себе си, че го обичаш. По-горе отговориха, на себе си не е нужно да доказваш нищо. Точно, за това говоря. Първо се започва с привличане, чисто физически, после се гради доверието и ако има взаимност, те ти обич. През тези етапи, ти нямаш нужда да си доказваш на себе си какво изпитваш. Просто знаеш какво изпитваш.
Разбирам те прекрасно добре, ти явно не ми разбираш отговора (че и на всичкото отгоре си противоречиш -  гледай подчертаното в цитата). Няма проблеми, ако трябва и аз ще се повтарям и потретвам.
По-горе какво са ти написали не ме интересува. Аз не споделям това мнение.

А то е, че ако знанието се състои единствено от доказани неща и ако знаеш че изпитваш обич, следователно тази обич, вече си си я доказал на себе си. Това е по твоята логика от горните цитати между другото. И същото го твърдя и аз.
Защото всеки от описаните от теб етапи се състоят от факти: физическата външност е факт. Всеки може да я види. Всички случаи на оказано доверие и оправдаването му - също са факти. Ако опишеш всяка такава случка на друг, всеки ще разбере, че имаш вземане-даване с човек, на който можеш да се довериш. Всяко действие на другия, показващ взаимност - т.е., неща които не са в негова полза, а в твоя - също са случки, които могат да се опишат на други.
Така любовта не само е доказана, но може да се обоснове. Ако някой те пита "Защо обичаш Х?", ще можеш да дадеш отговор и да бъдеш разбран. Ако запознанството ти с даден човек, станал впоследствие любим и последвалите взаимоотношения между вас са описани в роман, всеки читател ще разбере накъде отива работата.

Зацепваш ли? Или да се опитам да ти обясня по още по-елементарен начин?

п.п. Разбира се, намесват се и неща като когнитивни склонности и липсата на абсолютно познание. Но за тях по-късно...
10
Атеизъм / Re: Наивно ли е да си атеист?
« Последна публикация от apple - Март 30, 2016, 10:41:31 pm »
Разбира се, че има. Няма нищо ненормално в това. Форумите са отворени и всеки може да се изразява свободно спазвайки правилата.
Какъв ще е този форум, ако няма различни мнения? Каква ще е идеята, иначе? Всяко мнение различно от моето ме провокира да мисля, да чета, да се интересувам и така да обогатявам знанията си. Ако ти искаш да си живееш в твоя си свят и убеждения без да имаш желанието да рабереш какви са доводите и вижданията на другите, то жалко за теб. Не си по-различен от религиозните хора през средновековието, които атеизма толкова ненавижда.

Цитат
Защо не оставите всеки да живее с убежденията си и да се мъчите да ги "спасявате" във вашите си форуми?
Не съм аз, който "спасява" и не се опитвам да убеждавам, който и да било. Ако не ти харесва това което пиша, просто игнорирай написаното.
Страници: [1] 2 3 ... 10